Leercoaching

Efficiënt en makkelijk

Kinderen brengen de meeste tijd door op school en met het maken van huiswerk. Begrijpelijk dat als dit even niet soepel gaat, dit een grote impact kan hebben op het kind. Het is fijn als het plannen en het maken van dit huiswerk goed gaat. Maar helaas blijkt het voor veel kinderen best lastig te zijn.

 

Tijdens mijn leercoachingstrajecten begeleid ik kinderen, zowel individueel als in groepsverband, om efficiënter en makkelijker met leer- en huiswerk om te gaan. 

 

Kunnen ze hun overgebleven tijd aan iets anders leuks besteden.

 

SNEL LEREN is LEUK LEREN

In 6 lessen van 1 uur leert het kind beter te plannen, leren, samenvatten en lesstof makkelijker te onthouden.

In deze training gaan we ons bezighouden met het leren snellezen. Na 6 lessen kan het kind ongeveer 2 tot 4 keer sneller lezen. Dit geldt ook voor kinderen met dyslexie. Een dyslectisch kind leert meer in woordgroepen te lezen dan in het lezen van woorden afzonderlijk. Hierdoor kan het ook beter verbanden leggen in de tekst. 

 

Het kind leert de lesstof samen te vatten door het maken van een mindmap. Een fijne methode om heel simpel een samenvatting van lesstof te maken. Door te werken met kleuren en korte sleutelwoorden krijgt het kind een goed overzichtelijk en duidelijk beeld van de stof en wordt de samenhang tussen de verschillende hoofdstukken beter in beeld gebracht.

 

Met het gebruik van bepaalde geheugentechnieken leert het kind makkelijker lesstof en woordjes (in vreemde talen) te onthouden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het plannen van huiswerk. Hoe doe je dit efficiënt en zo, dat je ook deze planning daadwerkelijk kan uitvoeren.

Deze training is er voor kinderen van het VMBO tot en met VWO. Bij de training voor het VMBO ligt de nadruk meer op het visueel huiswerk plannen. Er wordt met kleuren en symbolen gewerkt voor de soorten huiswerk en de verschillende vakken. Ook wordt voor deze groep extra aandacht gegeven aan het uit de tekst halen van sleutelwoorden. Deze training is ook heel geschikt voor brugklasleerlingen van andere niveaus.

Mindmap cursus Snel leren = leuk leren -

Op weg naar de brugklas...

Op weg naar de brugklas is de eerste stap naar Snel leren = leuk leren. Het is speciaal ontwikkeld voor kinderen van

groep 8 en de brugklas.

In 3 lessen van 1 uur bereid ik het kind voor op de grote stap naar de middelbare school. Hoe gebruik je je agenda handig en hoe houd je die het beste bij? Daarnaast maken we een voorzichtige start met het mindmappen. Hoe haal je de sleutelwoorden uit de tekst? Hoe maak en teken je pictogrammen? 

Ook maken we in deze training een begin naar het “snellezen” door middel van het focuslezen. Met focuslezen leert het kind doelgericht en meer geconcentreerd te lezen. Hierdoor onthoudt het kind meer van wat het leest.  

Verder leert het kind op een makkelijke manier veel woordjes en begrippen te leren. 

 

Voor wie wat?

Leerlingen van VMBO TL t/m VWO

Leerlingen van VMBO BB/KB/GL/brugklas

Leerlingen van groep 7/8/brugklas

Snel leren is leuk leren

Snel leren is leuk leren -VMBO-

Op weg naar de brugklas